1. Haberler
  2. Güncel
  3. Ah Hatay Vah Maraş

Ah Hatay Vah Maraş

SEHIR
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6 Şubat’ın ilk saatlerinde sarsıldık. Gün ağırınca felaketin boyutu ortaya çıktı. Maraş artık yoktu. Kurtuluş Savaşı’nda ‘Kahramanlık’ ünvanı alan Maraş, artık bir moloz yığınıydı. Öğleden sonra bir daha sarsıldı Maraş. Binlerce insan can verdi. Doğduğu, ait olduğu topraklarda…

ATAMIZIN ŞAHSİ MESELESİ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsi meselem deyip hasta hali ile gittiği Hatay. Medeniyetler Şehri Hatay. Kültürlerin başkenti Hatay. Artık o da yoktu. İnsanların yol kenarında cansız bedenleri ile sonsuz uykuya daldığı bir kent oldu.

10 ŞEHİR

Adıyaman, Antep, Diyarbakır, Urfa, Adana, Kilis. 6 Şubat’ın ilk saatlerinde bu kentler bir sarsıntı ile uyandı. Ne olduğunu anlamadan herkes kendini sokağa fırlattı ya da evi başına yıkıldı. Herkesin bir yakını, tanıdığı bu felakette can verdi.

DEPREM KADER DEĞİL

Peki halk can verirken hükümet neredeydi? Askeri kışladan bile çıkartamayan hükümet, felaketin boyutunu ölçmeye çalışıyordu. Bu deprem bize ders olmalı. 99 depreminden çıkartılamayan dersler bu sefer dikkat ile incelenmeli. Olan bu güzel ülkeye, bu güzel ülkenin insanlarına oluyor. Deprem kader değil.

Ah Hatay Vah Maraş
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir