1. Haberler
  2. Güncel
  3. İzmit Belediyesi Akçakoca’da öğrencilere yemek dağıttı! Beslenme çantası hazırlamak lüks hale geldi

İzmit Belediyesi Akçakoca’da öğrencilere yemek dağıttı! Beslenme çantası hazırlamak lüks hale geldi

izmit yemek dagitimi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Akçakoca İlkokulu’nda öğrencilere yemek dağıtımına katılırken, daha sonrasında okul önünde bir açıklama yaptı.

4 OKULDA YEMEK DAĞILIYOR

İzmit Belediyesi’nin hayata geçirdiği Beslenme Saati Projesi ile İzmit’te 4 okulda öğrencilere yemek dağıtımına başlanırken, bugün gerçekleştirilen yemek dağıtımı sonrası açıklama yapan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizde maalesef anne ve babalar çocuklarını okullara göndermekte zorlanıyorlar. Pek çok çocuk kahvaltı veya öğle yemeği yemeden okula gidiyor. Yeterli besin alamayan birçok çocuk kendisini derslere vermekte zorlanıyor. Bu ülkede beslenme çantası hazırlamak lüks hala geldi. Dar gelirli ailelerin çocuklarına biraz oldun yardım edebilmek için beslenme saati uygulaması başlatmıştık. Dezavantajlı gruplara destek vermeye çalışıyoruz. Bende bir anneyim evlat büyütüyorum ne kadar zor olduğunu biliyorum. Çocuklarımız bu ülkenin geleceği. Onlar bu ülkenin güvencesi olacaksa onları korumak bizim görevimiz ve zorunluluğumuz. Sağlık beslenmek her çocuğun hakkıdır diyerek İzmit ilçe milli eğitim ve İzmit Kaymakamlığını ziyaret ederek beslenme saati projesini sunduk. Daha sonrasında ilçe sınırları içerisinde dezavantajlı okullardan Akçakoca, Saraybahçe, Gündoğdu ve Akşemsettin İlkokullarını pilot okullar olarak seçtik.

HER GÜN DENETLENİYOR

Belediye olarak İlçe Milli Eğitimle protokol yaparak bunu daha geniş alana yaymak istedik ama siyasi çekişmelerde bu zor duruyor. İzin veren okullarda dağıtım yapıyoruz. Gıda tehlikeli bir iş her gün tarım ilin denetlediği aşevi mutfağında günlük taze gıda, gıda mühendisleri denetiminde bu beslenme saati çalışmasını başlattık. Sıcak yemek veya ara öğün dağıtıyoruz. Hiç ayırmadan tüm öğrencilerimize ekonomik durumuna bakandan aynı yemekten verdik.  Her gün ve her hafta menümüz değişiyor.  Çocuklarla sohbet ettik ne yemek istediklerini sorduk. Mantı brokoli söyleyen var pizza hamburger isteyen var. Onların daha da çok sevdiği yemekleri farklı besinler tüketsinler diye sürekli değiştiriyorlar. Yemeklerin yanında meyve takviyesi ile onlara sunuyoruz. Besin değeri yüksek sağlıklı besinlerle çocuklarımızın beslenmesi için uğraşıyoruz. İlçemiz genelinde yaygınlaşmasını bekliyoruz. Şu an sadece 4 okulda bu var biz bunu siyaset üstü yapıyoruz.

IMG 0173

İzmit Belediyesi Akçakoca’da öğrencilere yemek dağıttı! Beslenme çantası hazırlamak lüks hale geldi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir