1. Haberler
  2. Siyaset
  3. CHP Karamürsel’den belediyeye sorular!

CHP Karamürsel’den belediyeye sorular!

chp karamursel
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Karamürsel İlçe Örgütü, belediye meclisinde Karamürsel Belediyesi’nin cevaplaması için sorular yöneltti.

 

CHP Karamürsel İlçe Örgütü’nden, Karamürsel Belediyesi’ne yöneltilen sorularla ilgili şu ifadelere yer verildi:

Cumhuriyet Halk Partisi Karamürsel Belediyesi Meclis Grubu olarak 06.12.2022 tarihinde yapılan Meclis toplantısında Karamürsel halkı adına aşağıda yazılı bulunan konularda yazılı ve sözlü önergeler vererek Karamürsel belediyesinin cevaplamasını istedik.

 

Sözlü önergelerimiz;

1- Karamürsel Belediyesi ile Belediye Otobüs Terminali arasında bulunan yaya geçidinin Yalova istikametine giden yol ile cep arasında mesafenin kısa olması yayalar için tehlike arz ettiği halkımızca belirtilmekte ve yaya yolunun Karamürsel tarafına ötelenmesi istenmektedir.

2- Karamürsel İlçesi Kayacık Mahallesi Tacettin Cenkçioğlu Caddesi Soykara sitesinin yolu sitenin sonunda bitmektedir. Yolun devamının açılması. Ayrıca yolun toprak ve mıcır olması kışın yağan yağmurlar nedeni ile sakinlerce ulaşımda zorluklar yaşandığı belirtilmiştir. Mevcut yol üzerinde de hiçbir aydınlatma bulunamamaktadır. Bu da vatandaşların can ve mal güvenliği açısından tehlike arz etmektedir. Mahalle halkımız yolun devamının açılmasını, parke ya da asfaltlanmasını ve aydınlatmanın yapılmasını talep etmektedirler.

3-Karamürsel İlçesi Kızderbent Fevzi Çakmak Mahallesi Sinop Sokak Kızderbent İlköğretim Okulu yanında bulunan rögara fotoğraftan da görüleceği üzere 20 m mesafede çeşme bulunmaktadır. Belirttiğimiz rögar dolunca ve tıkanınca çeşmenin deposuna sızıntı olmakta. Sızıntının önlenmesi için rögarın düzenli bakımının yapılması veya teknik açıdan uygun farklı yere taşınması talep edilmektedir.

4- Kayacık Mahallesi Kanarya Sokak üzerinde bulunan rögar üzerinde çalışma yapılmıştır. Çekmiş olduğumuz fotoğraftanda anlaşılacağı üzere rögar çevresinde yapılan çalışmadan sonra yolun onarımının yapılmadığı görülmektedir. Söz konusu durum mahalle halkına rahatsızlık vermekte olup rahatsızlığın giderilmesi talep edilmektedir.

5- Kayacık Mahallesi Karanfil Sokak sakinleri ve araçların hızlı geçmelerinin önlenmesi için kasis konulması talep edilmektedir.

Kayacık mahallesi 209. Caddede Nazmi Oğuz İlkokulunun olduğu bölgede özellikle Kent Konuttan gelen araçların (şehir içi minibüsler) hızlı geldiğinden dolayı kasis yapılması talep edilmektedir.

6-Karamürsel İlçesi Tepeköy Mahallesi ışıklı kavşak yapılması sonrası 4 sokak ulaşım sorunu ile karşı karşıya kalmıştır. Selanik Mahallesi sakinleri Karamürsel’e gelmek için Ereğli mahallemize gitmek zorunda kalmaktadırlar, kapatılan Selanik cadde girişinin tekrar açılmasını talep etmektedirler. Diğer sokak bağlantı yollarının da açılması talep edilmektedir.

Tepeköy mahallesi ışıklı kavşak yapımı esnasında kaldırılan bekleme duraklarının her iki yöndede tekrar yapılması talep edilmektedir.

 

Yazılı önergelerimiz;

1-KONU: 41PU 085 PLAKALI ARAÇ HAKKINDA

41PU085 plakalı Volkswagen Amorak pikabın 2022 yılı içeresinde Karamürsel Belediyesince kiralandı mı? Yâda bağış yapılan araçlardan mıdır? Veya belediyenin her hangi bir sebep ile kullanımına tahsis oldu mu?

Konu hakkında Yazılı bilgi verilmesini arz ve talep ederiz. 06.12.022

 

Âdem PEKYÜREK                                                                       İlkay KAYA

CHP Meclis Üyesi                                                                 Grup Başkan Vekili

 

 

2- KONU: SOKAK HAYVANLARI

Karamürsel Belediyesince hayvan barınağı üzerinden Veterinerlik hizmetleri alınmaktadır.

Veterinerlik hizmetleri düzenli kısırlaştırma yapıyor mu? Yapıyorsa yıllar itibari ile ne kadar kısırlaştırma yapılmıştır,

Mahallelerimizde sokak hayvanlarının beslenmeleri yapılıyor mu?

Sokak hayvanlarının aşılaması (özellikle kuduz aşısı) yapılıyor mu?

Konu hakkında Yazılı bilgi verilmesini arz ve talep ederiz. 06.12.022

Akın BAŞARAN                                                                       İlkay KAYA

CHP Meclis Üyesi                                                                 Grup Başkan Vekili

 

Kamuoyuna ve güzide basın kuruluşlarımıza saygı ile duyurulur.

 

 

CHP Karamürsel’den belediyeye sorular!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir