1. Haberler
  2. Güncel
  3. Dev kiralama yine aynı şirkete gitti! AKP’li belediyelerin gözbebeği

Dev kiralama yine aynı şirkete gitti! AKP’li belediyelerin gözbebeği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 580 araçlık dev ihalesini kazanan Tuncay Nakliyat bu sefer de Kartepe’de ihaleyi kazandı ihaleye 7 firma teklif verdi, 3 firmanın teklifi geçerli sayıldı. Yaklaşık maliyeti 1 milyon 649 bin lira olan ihaleyi, 1 milyon 93 bin liralık teklifi ile Tuncay Nakliyat Hayvancılık Seyahat Turizm Otomotiv Petrol İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kazandı.

Kartepe’de gerçekleşen ihalede Tuncay Seyahat’ten önce en iyi teklifi firmanın temşnat mektubun koymaması ve ihalenin yine Tuncay Seyahat’a kalması dikkat çekti.

BU İHALELERİN NERESİ MANTIKLI?

Tuncay Nakliyat’ın kazandığı ihalede yakıt ve personel dahil ihale yapıldı. Bu ihale şartına göre akaryakıta ve şoföre de firma kar koyacak.  Kartepe Belediyesi ilk elden mazotu kendi koysa o kar marjını vermeyecek. Personeli 6 aylık geçici alsa yine personel üzerinden firma kar elde edemeyecek. Belediyeye daha ucuza gelecek.

 

ARAÇ SATIN ALMAK KİRALAMAKTAN DAHA MANTIKLI DEĞİL Mİ?

İzmit Belediyesi’ne araç alımında zorluk çıkarmayı adet edinen AKP’liler ise yıllardır her ihalede aynı firmalar ile çalışmayı sürdürüyorlar.  İzmit Belediyesi AKP döneminde 10 yıl boyunca tek firma ile çalışırken, Fatma Kaplan Hürriyet’in göreve gelmesinin ardından ise araç alımına yönelinmiş fakat İzmit Belediyesi AKP’li meclis üyeleri kredi kullanımı için yetkide sıkıntı çıkarmıştı. Ayrıca araç almak isteyen, kiralamada ise farklı firmaların ihale kazandığı İzmit Belediyesi’nden müfettişler eksik olmazken, sürekli aynı firmalar ile araç kiralama işi yapan AKP’li belediyelere kimse ses çıkarmıyor.

Dev kiralama yine aynı şirkete gitti! AKP’li belediyelerin gözbebeği
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir